Aktivitet Komiteens sundhedsapps: Gravid, Min baby og Far

Komiteens sundhedsapps: Gravid, Min baby og Far

Komiteens familie-apps – Gravid, Min baby og Far – blev lanceret første gang i 2013, og er sidenhen revideret og nydesignet flere gange.

Alle apps er udviklet med støtte fra TrygFonden og udgivet i samarbejde med hhv. Sundhedsstyrelsen, Jordemoderforeningen og Danske Fysioterapeuter.

Formålet med disse apps er at møde kommende og nye forældre i øjenhøjde og dér, hvor de befinder sig i forvejen – nemlig på digitale platforme – med tilbud om let tilgængelig, kvalificeret sundhedsinformation.

 

Min Baby app logo

Min Baby – Det første år

Min Baby – appen fungerer som en omfattende vejledning til forældre gennem barnets første år og giver påmindelser om vigtige milepæle som vaccinationer og børneundersøgelser. Alle oplysninger i appen er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer og formidler vejledning fra deres publikationer til både fagfolk og forældre. Appen har modtaget godkendelse fra sundhedsplejersker og jordemødre.

 

Far app logo

Far – Godt fra start

Far – appen er særligt rettet mod fædre og præsenterer en del af indholdet fra de andre apps, men med fokus på fars perspektiv. I løbet af 2023 blev der gradvist igangsat en opdatering af Far – godt fra start med henblik på at tilføje mere indhold og opdatere sproget, hvilket flere fædre har efterspurgt. Denne proces vil fortsætte ind i 2024.

 

Gravid app logo

Gravid – Følg udviklingen (Nu: Min Graviditet)

Gravid – appen har haft til formål at guide kommende forældre gennem graviditeten uge for uge og give information om sund levevis, parforhold, undersøgelser, graviditetsgener og så videre.

I december 2023 lancerede Sundhedsvæsenet, herunder Sundhedsdatastyrelsen og Sundhedsstyrelsen appen, Min Graviditet. Appen er udviklet i et tæt samarbejde med Komiteen og den overtager dermed det indhold, der har været på Gravid – appen. Indholdet er udarbejdet af Komiteen og valideret af Sundhedsstyrelsen og de faglige selskaber. Gravid – følg udviklingen vil derfor blive udfaset henover 2024 og erstattet af den nye app: Min Graviditet.

Du kan læse mere her: https://www.sundhedsoplysning.dk/gravid-foelg-udviklingen-appen-udfases-og-erstattes-af-min-graviditet/

Alle apps kan hentes i App Store og Google Play.

Komiteen for Sundhedsoplysning logo

Varighed
2013-nu

Kontaktperson
Emma Berg

eb@sundkom.dk

Med støtte fra
TrygFonden

Komiteen for Sundhedsoplysning logo
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.