Komiteen for Sundhedsoplysnings app “Gravid – Følg udviklingen” udfases og erstattes af Sundhedsdatastyrelsens app “Min Graviditet”. “Min Graviditet” bliver en del af den nye nationale og digitale vandrejournal, som er på vej og som skal afløse papirvandrejournalen. 

I december 2023 lancerede Sundhedsdatastyrelsen appen “Min Graviditet”.  Appen er et produkt af det tværgående nationale projekt ”Digital løsning til graviditetsforløb”, der over de næste par år vil resultere i en udfasning af papirvandrejournalen. ”Min Graviditet” er en national app, der formidler generel information om graviditet, fødsel og den første tid med barnet.  

Appen rummer ved lancering mere end 400 letforståelige artikler og videoer til den gravide (og øvrige interesserede). 

“Min Graviditet”-projektet er udviklet i tæt samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning. Den nye app overtager det materiale, som var en del af ”Gravid – Følg udviklingen”. Indholdet er udarbejdet af Komiteen for Sundhedsoplysning og valideret af Sundhedsstyrelsen og de faglige selskaber.  

Projektet afventer nu, at almen praksis, fødesteder og sundhedspleje gennemfører den sidste del af implementeringen i løbet af 2024. Appen lanceres allerede nu til borgerne og kræver ikke i første version log-ind. Men på sigt vil “Min Graviditet” blive borgerens indgang til egne data fra det tværgående graviditetsforløb og vil kræve log-ind med MitID.  

“Min Graviditet” er gratis og er uden kommercielle interesser. Den er støttet af parterne bag det nationale digitaliseringsprojekt, herunder Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Danske Regioner, PLO og KL.  

 

Hent appen “Min Graviditet” her: 

App Store

Google Play

 

Hvad hvis man allerede har Komiteens “Gravid”-app? 

”Gravid – Følg udviklingen” vil udgå fra App Store og Google Play den 20. maj 2024. Hvis du allerede har appen, kan du stadig bruge den indtil den 25. januar 2025, men der vil ikke komme flere nye opdateringer på denne. Alt nyt indhold og viden vil i stedet blive tilgængeligt på “Min Graviditet”. Vi anbefaler derfor, at du downloader “Min Graviditet” og bruger den i stedet. 

Desuden opfordrer vi alle brugere, der ikke allerede anvender “Min Baby”-appen, til at eksportere Barnets Bog til deres mail og downloade den som en PDF-fil. Hvis du har FAR eller MIN BABY, kan du fortsat hente Barnets Bog ned igennem disse.

Spørgsmål vedrørende den nye app “Min Graviditet” skal rettes til servicedesk@sundhedsdata.dk. Hvis du har spørgsmål til den nuværende “Gravid”-app, vil vi fortsat besvare dem via vores supportmail: gravid@sundkom.dk.

Komiteens to andre apps “Min Baby” og “Far” vil fortsætte som altid.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.