Aktivitet VELUX FONDENs Synseksperimentarium (SynsExpo)

VELUX FONDENs Synseksperimentarium (SynsExpo)

SynsExpo er et projekt under Råd om Syn og en udstilling og levendegørelse af indholdet på rådomsyn.dk. Formålet med SynsExpo er at formidle viden, råd og vejledning, som kan lette hverdagen, når man lever med nedsat syn. Målgruppen er personer med en aldersrelateret synsnedsættelse, pårørende og fagpersoner.

Udstillingen er et oplevelsesrum, som er bygget op som et simpelt hjem med fokus på farvekontraster, forstørrelse og belysning. Besøgende bevæger sig gennem rummene og oplever, hvor stor en forskel kontraster, belysning og forstørrelse kan gøre, når man skal navigere i en hverdag med nedsat syn. Samtidig kan besøgende prøve forskellige hjælpemidler som lupper, håndholdte lamper og svagsynstastatur. Derudover kan besøgende se videoer med synskonsulenter samt læse og lytte til fortællinger om at leve med synstab.

Besøgende har også haft mulighed for at få en snak med lokale synskonsulenter, da hver udstilling gennemføres i samarbejde med lokale kommunikationscentre. Synskonsulenternes rolle er at fortælle, hvad de kan hjælpe med samt demonstrere, hvad man selv kan gøre for at holde fast i det gode liv, selvom synet er udfordret. Pårørende og fagpersoner kan ligeledes få gode råd og tips til, hvordan de kan hjælpe andre.

“Udstillingen havde besøg af en bred vifte af borgere. Det var interessant at opleve den store interesse og spørgelyst, der var blandt de besøgende, og det bekræftede vigtigheden af at udbrede viden om synet, og hvad man selv kan gøre for at få de bedst mulige forudsætninger for at udnytte synsfunktionen.”

“Vi søgte (hos) VELUX FONDEN og fik sponseret en bus, så vi kunne drage afsted med 42 pensionister fra Maribo og Nakskov. (…). Det var verdens mest kompetente medarbejdere der tog imod os på Næstved Bibliotek. Vi afprøvede alle mulige ting i eksperimentariet og fik råd og vejledning om lige dét, hver især søgte. (…) Det blev en super god dag, og alle sagde på hjemvejen, at udstillingen havde været meget lærerig og interessant, og det havde været en helt fantastisk tur.”

 

Forsamling af mennesker til SynsExpo

 

 

Komiteen for Sundhedsoplysning logo

Varighed
2022-nu

Kontaktperson
Mette Laub Petersen, Hanne Hougaard Christiansen

hhc@sundkom.dk

Med støtte fra
Velux Fonden

Komiteen for Sundhedsoplysning logo

Bord med mørkeblå og træ farve

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.